• Voorlopig geen woningbouw op voetbalveld Oosteind
  15 jun 2019
 • BN De Stem 15 juni 2019

  OOSTEIND - Er komen voorlopig geen huizen op het voetbalveld van OVV‘67. Het idee om een deel van het sportcomplex te verplaatsen en het A-veld te gebruiken voor woningbouw is door de gemeente Oosterhout in de ijskast gezet.

  Vorig jaar presenteerde de werkgroep Dorpshart Oosteind een veelomvattend plan om het dorp leefbaar te houden. Een onderdeel daarvan was woningbouw bij OVV‘67.  De gemeente concludeert dat dit ‘financieel gezien geen goed plan‘ is.  ,,Er is in kaart gebracht wat de kosten zijn. Zoals het verplaatsen van het voetbalveld, de kantine en de kleedlokalen, het realiseren van een parkeervoorziening voor het sportpark en het aanleggen van een geschikte ontsluiting", verklaart de woordvoerder.  ,,Uit deze quick scan blijkt dat het leidt tot een tekort. "

  Nieuwe kleedlokalen

  Fred Gabriëls, woordvoerder van de werkgroep, heeft begrip voor het besluit. ,,Wij hadden gehoopt dat er een positief financieel resultaat zou zijn en dat dit geld gebruikt zou kunnen worden voor de rest van ons plan." De werkgroep focuste zich de afgelopen maanden op OVV‘67, omdat bekend is dat de vereniging nodig toe is aan nieuwe kleedlokalen. Daarom moest er duidelijkheid komen over het voetbalcomplex.  

  Gabriëls: ,,We gaan door met onze andere plannen betreft het dorpshart." Zo wordt gekeken naar de toekomst van de kerk en het gebied eromheen en dorpshuis het Oostquartier.

  Tijdelijke unit

  De gemeente wil in 2020 voor het dorp alle mogelijke locaties voor woningbouw in beeld brengen. In afwachting daarvan krijgt OVV‘67 tijdelijke kleedkamers. ,,Dat is wat we ook hebben aangegeven: als de gemeente nog geen definitieve duidelijkheid kan geven, koop tijd en plaats een tijdelijke voorziening", zegt voorzitter Guus Verbeek. 

  ‘Woningbouw bij OVV‘67 niet uit te sluiten‘

  De units moeten er aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen staan. Daar is Verbeek blij mee. ,,Je wilt een representatieve uitstraling hebben." 

  De gemeente verwacht dat de units er twee tot drie jaar staan. ,,Niet uit te sluiten valt dat woningbouw op het sportcomplex van OVV ’67 uiteindelijk als een geschikte optie wordt gezien", zegt de woordvoerder. Mocht uit een later onderzoek blijken dat er toch huizen moeten komen op het voetbalveld, wordt een deel van het sportcomplex alsnog verplaatst. Wordt ervoor gekozen om niet te bouwen op het A-veld, dan krijgt OVV‘67 definitief compleet nieuwe kleedlokalen.