• OVV '67 MO13-1: Zo ! En dan nu Gilze !
  14 feb 2019
 • "It giet oan" ! Een ontknoping waar iedere voetballiefhebber warm zal van worden in deze wat koudere dagen.
  Afgelopen zaterdag namen de plattelandsvoetbalmeiden van OVV’67 MO13-1 de laatste horde; VV Haarsteeg werd met ruime cijfers terug de kleedkamer ingestuurd en dat betekent automatisch dat OVV’67 en Gilze in een rechtstreeks onderling duel gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen.
  Een ware inhaalrace vond er de afgelopen weken plaats. OVV’67 moest het reusachtige doelsaldo van VV Gilze zien te achterhalen.
  Afgelopen zaterdag was daarvoor de laatste kans en deze werd met beide handen aangegrepen. Op een kunststof veld met kurkkorreltjes gingen de OVV-meiskes deze ochtend voortvarend van start. Zoals wel vaker dit seizoen was het Fenne (vS) die de weg naar het doel weer prima wist te vinden.
  Haar scoringsdrift bracht de man van het scorebord tot wanhoop want de beste man blééf goochelen met de cijfertjes. Binnen een kwartier kon men een loepzuivere hattrick noteren. Daarna was het Marit die de 4e binnen tikte. Bij een spaarzame uitval van Haarsteeg viel een tegengoal te noteren, maar direct daarna was het wederom Fenne (vS) die er 1-5 en 1-6 van maakte. De 1e helft had ook wel wat weg van een wedstrijdje "latjetrap".
  Doelpaal en lat werd maar liefst 4 x geraakt. Na de thee zakte OVV’67 MO13-1 wat terug maar tot grote kansen van Haarsteeg leidde dat niet.
  Naomi bleek ook weer op dreef te zijn en pikte, als gewoonlijk, ook haar goaltje weer mee.. Met dode spelmomenten weten de Oosteindse dames ook wel raad: Marit rondde een ingestudeerde corner uitstekend af: 1-8. En Mira deed deze zaterdag ook weer wat er van haar gevraagd werd: scoren dmv het afvuren van haar beruchte kanonskogels. Kort voor tijd ranselde zij eerst de 1-9 binnen waarna ze dat huzarenstukje bijna nog eens herhaalde door de keepster van Haarsteeg doormidden te schieten. Naar verluidt ligt de doeldame van Haarsteeg nu nóg met buikpijn op bed. Het laatste woord was aan Fenne (vS): 1-10.
  Nadat middenveldster Fenne (L) na afloop van de wedstrijd de heren van FOX en de NOS te woord had gestaan werd zij direct de spelersbus in gedirigeerd door persvoorlichtster Vicky. Helaas dus geen vragen van onze kant, maar haar brede, bijna verlegen glimlach verraadde haar gemoedstoestand.
  Of was het omdat er jongens langs de kant van het veld stonden met een bordje: "Fenne, mag ik je shirt"?
  Coach van Strien spraken wij nog wel kort: "19 januari moet het gaan gebeuren. Wij zijn er klaar voor. De meiden krijgen nu even vrijaf, maar na nieuwjaar gaan we kort op trainingskamp en gaan we in alle rust naar de 19e toewerken". Op de vraag hoe hij Gilze denkt te kunnen bestrijden wierp hij toch een rookgordijntje op: "We hebben een heel sterke kleedkamer. Alle speelsters komen in aanmerking voor een basisplaats. Wie er dan ook starten, laat ik even in het midden, maar geloof me; iedereen komt aan spelen toe. We zullen spelen vanuit een strakke organisatie. Dat is er bij onze meiden met de paplepel ingeslagen. Verder heeft Gilze weinig geheimen voor ons. We hebben ze uitgebreid geanalyseerd en we weten waar we ze pijn kunnen doen", aldus een zelfverzekerde van Strien. Overigens is de allesbeslissende thuiswedstrijd reeds volledig uitverkocht.
  Nu maar hopen dat het niet gaat vriezen, zodat men op 19 januari ( aanvang 11:00 uur ) kan roepen:" It sel heve".