• OVV ’67 MO13-1 legt Bavel over de knie
  25 feb 2019
 • Het was dubbel genieten voor OVV ’67 MO13-1, j.l. zaterdag. Schitterend voorjaarsweer in de winter en een eclatante 0-15 zege op Bavel.
  Toch was er de vrijdag voor de wedstrijd even lichte paniek binnen de gelederen want topscorer Fenne (vS) lag met een koortsaanval op bed en voor het meespelen werd gevreesd. De medische staf wist echter een wonder te verrichten en zodoende stond de veelscorende spits alsnog aan de aftrap op deze zaterdagochtend. Direct vanaf het begin werd Bavel op eigen helft vastgezet en was eigenlijk wachten op het eerste doelpunt. Na 4 minuten was het al raak: 0-1. ( Fenne vS). Daarna ging het gas op de lollie. Teamcaptain Niene zorgde hoogstpersoonlijk voor de 0-2, waarna achtereenvolgens Fenne (vS), Mira, een eigen doelpunt van Bavel, nog meer Fenne(vS), Niene en Fenne (L) zorgden voor een 0-8 ruststand.
  De limonade in de rust bleek niet te hachelen dus werd de zelf meegebrachte gazeuse maar aangeboord, waarna er in de 2e helft weer vrolijk op los werd gescoord. (dat rijmt). Svenne bleek deze zaterdag in bloedvorm door te strooien met strak voorgegeven dieptepasses en dito corners.
  Zij bombardeerde zichzelf deze wedstrijd dan ook tot de koningin van de assists. Naomi wist ook weer haar wekelijkse doelpunt mee te pikken, waarmee het totaal aantal doelpuntenmaaksters op 5 kwam. Achterin hadden Marit, Fenne (L) en Valerie een rustige ochtend alhoewel laatstgenoemde met een uitgekiende terugspeelbal keepster Sanne nog wel even wakker maakte, maar met een meterslange sliding kon Sanne de bal nog net voor de doellijn wegtikken.
  Missie geslaagd, want een “clean sheet” staat ook leuk op je CV. Coach van Strien blikte tevreden terug na afloop: “We hadden afgesproken meteen vanaf het begin hoog druk te zetten, en het tempo hoog te houden, want op dat plastic veld kan dat vrij makkelijk. In de opbouw namen we goed het initiatief, lieten we Bavel uitstappen waardoor er meer ruimte achter de linies ontstond en daar kan onze voorhoede goed mee omgaan”. Naomi, maakster van de 0-12, ziet dit voorjaar ook met vertrouwen tegemoet: “Natuurlijk is het nog te vroeg om over een kampioenschap te praten, maar dat we weer meedoen om de bovenste plek, is nu al wel duidelijk”. Volgende week even geen voetbal, maar carnaval (ook dat rijmt). Eerst volgende wedstrijd: Zaterdag 9 maart. Tegenstander van dienst: NEO ’25 uit Sprang Capelle. Het aanvangstijdstip was bij het ter perse gaan van deze krant nog onduidelijk. Statistieken: Bavel MO13-1 – OVV ’67 MO13-1: 0-15. Doelpunten: Fenne vS (8x), Niene (2x), Mira (2x), Naomi, Fenne(L),en E.D. Gele / Rode kaarten: 0. Balbezit: 23%-77%. Corners: 1-9. Toeschouwers: Genoeg.