• OVV '67 MO13-1 Kampioen !
  14 feb 2019
 • Hossende speelsters en staf, huilende moeders, trotse vaders, broertjes en zussen. Kortom; het was één grote blij afgelopen zaterdag in Oosteind.
  Wat in eerste instantie ging lijken op een zeer spannende wedstrijd, draaide uiteindelijk uit op een ( niet verwachte ) ruime zege. OVV’67 MO13-1 kreeg pseudo-kampioen Gilze met ruime cijfers op de knietjes: 8-1. Waar er vooraf werd geroepen door de Gilze-meiden: "Meloen, meloen, wij zijn de Kampioen", werd er na afloop door de OVV-dames gezongen: "Peer, peer, nu zijn jullie dat niet meer". Het doorgaan van de wedstrijd hing in eerste instantie aan een zijden draadje, maar het veld bleek na een nachtje vorst toch goed bespeelbaar en dus kon er onder de bezielende leiding van Dhr. Van Gool afgetrapt worden in een tot de nok toe gevuld sportpark Uilendonck. Er moest gewonnen worden. Bij een gelijk spel of verlies was Gilze de definitieve kampioen.
  Coach van Strien kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Maud was niet inzetbaar en zodoende was Babs de logische vervangster.
  Ze deed dat vol overgave, zo bleek later tijdens de wedstrijd. De spanning was van de verschillende koppies af te lezen en dus was het ook niet zo heel verwonderlijk dat Gilze reeds na 4 minuten spelen op voorsprong kwam.
  Keepster Sanne kreeg nog wel een hand tegen het harde afstandsschot maar het bleek onvoldoende: 0-1.
  Hierna nam, niet voor het eerst dit seizoen, Fenne vS het team bij de hand. Zij wist na ongeveer een kwartier spelen de stand gelijk te trekken: 1-1.
  Even later was het dezelfde Fenne die de achterstand wist om te buigen in een 2-1 voorsprong. Dat de wedstrijd geen gelopen race was bleek wel uit het op en neer gaande spel. Valerie, Svenne, Marit en Fenne (L) moesten alle zeilen bijzetten om de Gilze-lady’s van het doel weg te houden.
  De rust werd bereikt met een marginale voorsprong. Met wat kleine tactische omzettingen werd de 2e helft aangevangen. Niene kreeg de controlerende taak op het middenveld toebedeeld en Mira mocht kort achter de spitsen gaan voetballen. Na deze omzettingen bleek er toch vrij snel een krachtsverschil te ontstaan. Door doelpunten van Fenne (vS), Mira en Naomi wisten de Oosteindse voetbalmeiskes uit te lopen naar 8-1. En dus kon men na het laatste fluitsignaal de gebruikelijke taferelen aanschouwen welke zich altijd afspelen na afloop van een kampioenswedstrijd: Blije mensen namen bezit van het veld, er werd champagne geschonken, polonaise gelopen, medailles, shawls, en bloemen uitgedeeld.
  In het spelershome kon men vervolgens aanschuiven voor een banquet bestaande uit frietjes en snacks. Het was dus nog lang feest in Oosteind.
  De technische leiding heeft de meiden deze week rust gegund en volgende week pakt men de draad weer op. Op naar (hopelijk) weer een succesvol seizoen.