• OVV '67 JO16-1 Kampioen !
  26 mei 2019
 • In een zenuwslopende wedstrijd in het hol van de leeuw tegen de directe concurrent SV Reeshof JO16-1, lukte het onze JO16-1 om voor de 8e keer in z’n bestaan, kampioen te worden. Een fantastische einde van wederom een mooi seizoen!
  Bij aanvang van de wedstrijd had onze JO16 aan een gelijkspel voldoende voor het kampioenschap, maar daar wilden we natuurlijk niet op gokken. Zonder Nick en Bas moest er behoorlijk worden gesleuteld aan het middenveld. De tactiek was dan ook om met lange ballen van achteruit de snelle spitsen Daan, Daan en Thijs aan het werk te zetten. Het werd een wedstrijd met weinig kansen, niet vreemd natuurlijk want beide teams hadden de minste tegendoelpunten in de competitie. De eerste kans was voor SV Reeshof halverwege de eerste helft, maar tot opluchting van heel OVV’67 ging de bal over in plaats van in het doel. Op deze grote kans na, moesten beide teams het doen met kleine kansjes en afstandsschoten over of naast het doel. Met nog twee minuten officiële speeltijd kreeg Daan vdM eindelijk de ruimte om uit te halen, werd zijn schot ditmaal niet geblokt en verdween de bal vanaf 25 meter onhoudbaar achter de keeper in het doel. Een geweldige ontlading bij het team en de meegekomen supporters. SV Reeshof was even de controle kwijt en onze JO16-1 probeerde de wedstrijd definitief te beslissen, maar verder dan een paar kleine kansjes kwamen ze niet.
  In de tweede helft beperkte onze JO16 zich voornamelijk tot het verdedigen van de 1-0 voorsprong. SV Reeshof probeerde het wel maar onze verdediging gaf geen krimp. Ook de scheidsrechter stak SV Reeshof de helpende hand toe, maar ondanks een reeks van vrije trappen rond de 16 en de uitsluiting van Thijs raakte OVV’67 niet in paniek. Vlak voor het eindsignaal had het nog spannend kunnen worden, maar een afstandsschot werd door Dion met een geweldige reactie over het doel getikt. De daaruit volgende corner en vijf minuten blessuretijd leverden geen gevaar meer op, waardoor onze JO16 er wederom met de eerste prijs van door ging!
  Op 7 juni na de ouder-kind wedstrijd worden jullie nog even in het zonnetje gezet. Jullie zijn inmiddels een vast onderdeel van het vrijdag avondprogramma met Pinksteren!
  Dion, Stefan, Maarten, Jordi, Daan dB, Dylan, Leon, Joost, Imke, Nick, Lars, Bas, Daan G, Robin, Daan vdM Thijs, Cor, Brian en René proficiat met deze mooie prestatie!!