• Moeizame zege OVV'67 MO13-1
  18 feb 2019
 • Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op jacht naar wederom een kampioenschap !
  Technisch Directeur van den Boom had de lat meteen al hoog gelegd. Al was het maar zodat de meiden er dan wat makkelijker onderdoor konden.
  Na het vieren van het najaarskampioenschap staat de focus nu weer volledig op de voorjaarscompetitie.
  Tussentijds zijn er geen versterkingen gehaald. Enerzijds omdat eenvoudigweg de financiële middelen ontbreken, maar ook omdat de huidige (en kwalitatief goed uitgebalanceerde) selectie intact is gebleven.
  Never change a winning team. De transfermarkt is inmiddels weer op slot en dus kan OVV’67 MO13-1 wederom op jacht naar een titel. "We gaan er weer voor proberen te zorgen dat we telkens een doelpunt meer maken dan de tegenstander, want dan win je", zo sprak coach Corné van Strien voorafgaand aan het duel j.l. zaterdag tegen DIA.
  En dat lukte; In een pover duel wisten de plattelandsvoetbalmeiden uit Oosteind het net 2 x te laten bollen.
  Van een leien dakje ging het allerminst. Bij een hoop meiskes zat er nog wat pap in de beentjes.
  Duels werden te slap ingegaan, kansen werden er nauwelijks gecreëerd en DIA kwam af en toe gevaarlijk dicht in de buurt van keepster Sanne. Centrale verdedigster Valerie moest menig robbertje uitvechten op het fysieke vlak, maar tot geruststelling van alles en iedereen die het geel/zwart een warm hart toedraagt werden alle aanvallen van de Teteringse dames geneutraliseerd. Toch kwam de verdiende voorsprong niet geheel onverwacht.
  Na een aantal halve kansen was het uiteindelijk Fenne (vS) die halverwege de 1e helft met een fraai afstandsschot de DIA-doeldame kansloos liet: 1-0. Kort daarna bolde het net ten tweede male. Een splijtende dieptepass van Mira belandde bij Fenne (vS) en zij kon de bal in de korte hoek binnentikken: 2-0. Met deze stand werd de rust genoten.


  Tevreden over het vertoonde spel was men allerminst. Het publiek verwachtte in het tweede bedrijf een OVV wat op jacht zou gaan naar meer doelpunten, maar dat bleek valse hoop. Kansen waren er nauwelijks.
  Wederom werd het duel op het fysieke vlak uitgevochten en op wat spaarzame kansjes voor beide teams na, was het meer genieten van het mooie voorjaarsweer dan van het partijtje voetbal. Niemand was dan ook echt verdrietig toen de arbiter voor de laatste maal op zijn fluitje floot.
  "We zijn op zoek gegaan naar de overwinning, en die hebben we gevonden", zo stelde coach van Strien na afloop nuchter vast.
  "We hadden meer op balbezit moeten spelen want dan kan DIA verder weinig uitrichten, er is immers maar 1 bal", zo analyseerde verdedigster Svenne de partij. En daar is geen speld tussen te krijgen. Vooralsnog is de 1e wedstrijd in winst geëindigd en kunnen de meiden zich nu gaan richten op de volgende pot: Komende zaterdag reist de kudde af naar Bavel.
  De plaatselijke FC moet het volgende slachtoffer zijn van de Oosteindse dadendrang. Aanvang wedstrijd: 11:00 uur.